„Летящият“ хотел в Андите приема гостите си на 350 метра височина

В перуанските Анди, в сърцето на Свещената долина на инките и недалеч от Мачу Пикчу, се намира един от най-зрелищните хотели в света. На повече от 350 метра височина, висящ във въздуха, се намира „летящият“ Skylodge Adventure Suites – капсулен хотел, който позволява на гостите си да изживеят уникално и несравнимо преживяване.

Този уникален висящ хотел се състои от четири прозрачни капсули, прилепнали към планината. Той е проектиран от Арио Фери, който е и запален перуански алпинист. Фери казва, че идеята за Skylodge идва от системата за висящи палатки, която алпинистите използват, за да прекарат нощта върху скални стени.

Фери строи тези своеобразни апартаменти, за да предложи на туристите, без умения за катерене, възможността да разберат какво е усещането на планинския катерач да спи по средата на планинска стена.

Но как се стига до там?

Без съмнение, достигането до капсулите е усилие, което не се препоръчва за хора със слаби сърца. Изискват се малко катерене и много желание за приключения. Гостите могат да изберат своя маршрут, всеки от които трае около час: те могат да извървят цялата „виа ферата“ от приблизително 350 метра (пътека, използвана за изкачване на планинския склон с постоянно инсталирана охранителна система) или да изберат изкачване само на последните метри, придружени от професионални водачи.

В капсулите Skylodge има място за четирима души и един помощник. Три от тях са за спане и една за хранене. Всяка от спалните стъклени „шушулки“ е дълга седем метра и широка 2,5 метра. Те са осветени целодневно от слънчева светлина, имат и самостоятелна баня с тоалетна и екологична суха мивка, отделена от спалнята със стена.

Неповторими гледки

Пухените възглавници и завивки осигуряват комфорт на гостите, нужен в планината – температурите обикновено варират от 4 градуса през нощта до 21 през деня.

От откриването си през юни 2013 г., около 3500 туристи са избрали да прекарат нощта в една от стъклените капсули на Skylodge Adventure Suites.

Реклами

Стаите-капсули предлагат, разбира се, впечатляващи гледки. Можете да видите цялата Свещена долина и склоновете на величествените Анди. На заден план река Урубамба. От време на време влакът, който води до Мачу Пикчу, се чува в далечината.

А вечерята…
За вечеря и закуска водачите са поставили самостоятелна капсула. Освен това те стават готвачи, за да приготвят ястия, вдъхновени от перуанската кухня, където пилето, киноа или виното малбек имат важно присъствие.

Колко струва?
Skylodge Adventure Suites могат да се резервират 365 дни в годината. Цените варират в зависимост от начина, по който изберете да достигнете до Skylodge – от €330 до €370 на човек, въпреки че всички цени зависят от обменните курсове.

Въпреки че цената е доста висока, всички хора, които са отседнали там казват, че преживяването си заслужава – такива са 95% от отзивите, които хотелът има в TripAdvisor. Това е приключение, което създава адреналин и остава като уникален спомен завинаги. Това е идеалното преживяване за тези, които търсят приключения…

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.