Ден на благодарността към ветераните по минно дело, геология и металургия

Ден на благодарността към ветераните от Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия и 75-годишнината на списание “Минно дело и геология” бяха чествани днес, 29 март, в София.

Поздрави за двойния празник отправиха инж. Ивайло Василев, директор “Инвестиционни проекти и развитие”, и инж. Стойо Боснев, ръководител на отдел “Минно инженерство” в “Асарел-Медет”.

Д-р инж. Кремена Деделянова, председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, благодари на ветераните от научната общност и посочи, че и занапред науката ще помага на индустрията при преодоляването на предизвикателствата. Тя връчи традиционните почетни отличия, като първата награда бе за проф. Надежда Давчева-Илчева, първата българка – обогатител, завършила в Чехия и участвала в изграждането на поколения минни специалисти. За 75-годишния път на списание “Минно дело и геология” разказа доц. д-р Иван Митев, изпълнителен директор на Българска минно-геоложка камара, който благодари на поколенията автори, редактори, рецензенти и партньори.

“Нашата индустрия осигурява топлото и светлото и дава суровините за технологиите на бъдещето”, обобщиха научните ветерани от бранша и отново посочиха колко е важно минното дело за суровинната независимост на страната. На чаша вино те се върнаха към спомените от миналото, но не забравиха да погледнат и към бъдещето – с пожелание новите минни специалисти да наследят тяхната упоритост, сила и желание за развитие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.