Започва прием по мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“

От 30 март 2022 г. започва прием на заявления по мярка 13 „Плащания за райони с природни или други специфични ограничения“ от ПРСР 2014-2020 г. за Кампания 2022, както следва:

  • 13.1 „Компенсационни плащания в планински райони“;
  • 13.2 „Компенсационни плащания за други райони, засегнати от значителни природни ограничения“;
  • 13.3 „Компенсационни плащания за други райони, засегнати от специфични ограничения“.

Условията за предоставяне на финансовата помощ по мярката са разписани в Наредба № 6 от 2015 г. за прилагане на мярка 13. Кандидатите могат да подават заявления за подпомагане в Общинската служби по земеделие.

Реклами

Могат да кандидатстват физически лица, еднолични търговци и юридически лица, които са активни земеделски стопани. Финансовата помощ се предоставя под формата на ежегодни компенсационни плащания за хектар допустима площ на земеделски стопани, които извършват земеделска дейност в землища, съгласно Наредбата за определяне на критериите за необлагодетелстваните райони и териториалния им обхват и Наредба № 6 от 24 февруари 2015 г.

Припомняме, че от 21 март 2022 г. земеделските стопани могат да приключват заявленията си в Общинските служби по земеделие, като от днес – 30 март, това важи и за тези с участие по мярка 13.

Приемът на заявленията, при които е налице участие по някоя от  следните мерки – мярка 10, 11, 12 от ПРСР, ще може да се реализира след публикуване на нарочна заповед на министъра на земеделието.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.