ОПТИКС посрещна официална делегация от Министерството на отбраната и Българската армия

На 30 март официална делегация, водена от Началника на отбраната на Република България – Адмирал Емил Ефтимов, посети производствените площадки на ОПТИКС в град Панагюрище. Делегацията включваше заместник-министъра на отбраната Александър Петков, заместник-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, директора на щаба на отбраната, командирите на Съвместното командване на силите, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, Съвместното командване на специалните операции, 61-а механизирана бригада, 2-ра механизирана бригада и директори на дирекции от Министерството на отбраната.

Изпълнителният директор на ОПТИКС – инженер Иван Чолаков и екипът на ОПТИКС имаха възможността да демонстрират последните си разработки в областта на монокулярите, едноканалните и двуканалните очила за нощно виждане, термовизионните решения за наблюдение, мерници и приставки и интегрирани системи за сигурност. Делегацията тества част от продуктите на компанията на фирменото стрелбище.

В диалог с командирите се представиха конкретни предложения за решения на текущите и неотложни нужди на родовете войски, за постигане на оперативна съвместимост с армиите от държавите от Европейския съюз и НАТО.

По време на срещата Адмирал Ефтимов подчерта, че участието на националната ни индустрия в превъоръжаването на Българската армия ще позволи използването на високотехнологични и надеждни продукти със създадени условия и капацитет за поддръжка. А това ще даде по-голяма степен на сигурност при доставките на нужната за армията продукция.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.