В Клиниката по нервни болести се извършва лечение с транскраниална стимулация

В Клиниката по нервни болести на МБАЛ „Уни Хоспитал“ се извършва лечение с транскраниална стимулация с постоянен ток – относително нов, неинванзивен метод. Специалистите отчитат висока ефективност на метода при заболявания като мозъчни инсулти, главоболие, хронична невропатна болка, тинитус (шум в ушите), Паркинсонова болест, множествена склероза, депресии, тревожни разстройства и много други неврологични заболявания.

Д-р Цочо Кметски, началник на Клиниката по нервни болести в МБАЛ „Уни Хоспитал“, обяснява, че транскраниалната стимулация с постоянен ток е безболезнен и лишен от странични ефекти метод за директно стимулиране на мозъчните клетки, водещ до подобряване комуникацията между различните части на мозъка. След края на процедурата пациентите веднага могат да извършват нормалните си ежедневни дейности. Транскраниалната стимулация с постоянен ток е метод за избор и при пациенти, които са противопоказани за лечение с медикаменти, поради страничните им ефекти, алергии, непоносимост.

В зависимост от състоянието на пациента се определя и продължителността на лечението. Обикновено са необходими около 10 сесии, за да се проследят резултати от проведените процедури. Продължителността на една сесия варира между 20 мин и 1 час като е препоръчително те да се извършват 5 дни в седмицата, уточнява д-р Кметски.

За допълнителна информация: тел. 0357/88 581

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.