Вдъхновени слова за България от сцената на Читалището в с. Оборище

Кирил Бояджиев, Петя Силянова и Ангелина Славова са жури на Националния конкурс за революционно слово „Оборище – факел на свободата“ в с. Оборище. Конкурсът тече в момента в изцяло реновираната зала на Читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в селото, като залата е препълнена, а изпълнителите се чувстват отлично на уютната и отлично осветена сцена.

Около 13.00 часа Кирил Бояджиев връчи наградите на изпълнителите от първа възрастова група – от 6 до 8 години, каквато е традицията на конкурса вече седма година. При индивидуалните изпълнения на първо място се класира Петър Захаринов от с. Яхиново, общ. Дупница, на второ – Никола Чакъров от Казанлък, на трето – Дара Терзиева от СУ „Н. Бончев“, Панагюрище, на четвърто – Анастасия Младенова, с. Градежница, обл. Ловеч.

От груповите изпълнения бе отличена само композицията „Цветята на Ида“ в изпълнение на малчуганите от ДГ „Р. Княгиня“, Панагюрище, а поощрителните награди взеха децата от ДГ „Слънчо“, Пазарджик.

Предстои награждаването на втора и трета възрастова група. Журито има доста работа, защото номерата на изпълнителите са над 60. Знакови слова, свързани с моменти от българската история и нейни героични дела, звучат от сцената, изпълнявани вдъхновено от малчугани и младежи. Само това да е ефектът от конкурса, заслужава си неговото провеждане, а организацията е отлична. Дължи се на усилията на Читалището и Кметството. Гости на събитието бяха кметският екип на общината и кмета на с. Бъта.

Очаквайте още информация.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.