Първо място за Християн Балев и „Велосипед“ от международен конкурс в Кипър

Панагюрският талант Християн Балев получи поредно златно отличие за своя авторски проект „Велосипед“. Във второто издание на Международния музикален конкурс „Гласът на Афродита“ Кипър 2022, който се проведе онлайн от 1 март до 1 април Хрис взе участие с видеоклипа към песента „Велосипед“ в категорията „Най-добра видео продукция“. С общ резултат от 94 точки от максимални 100 журито класира видеоклипа към песента „Велосипед“ на първо място. За разлика от другите категории в конкурса, в които талантите бяха разделени по възрастови групи, в тази за най-добра видео продукция се състезаваха деца от различни възрастови групи (от 6 до 18 години). Ето защо тази награда е още по-специална за Християн и екипа създал проекта. В тази категория нашето панагюрско дете се конкурираше с таланти от Италия, Кипър, Румъния, САЩ, Полша, Латвия, Словения, Хърватия и др.

Конкурсът „Гласът на Афродита“ има за цел да даде популярност на изпълнителите на международната сцена и да създаде запознанства и приятелства на деца от целия свят. Музикалните таланти в конкурса бяха оценявани от 57-членно жури, сред които известни вокалисти, диригенти, композитори, музиканти и продуценти от Малайзия, Сърбия, България, Канада, Кипър, Украйна, Италия, Шри Ланка, Корея, САЩ, Бразилия, Малта и др.

Музикален педагог на Християн Балев е Нона Немигенчева. В разговор с нашия екип Хрис сподели, че тази награда не е за него, а за всички, които участваха в създаването на проекта. „Без вас и вашата подкрепа аз нямаше да имам този успех“ – сподели още той.

Припомняме, че видеото бе реализирано в края на септември. Музиката и аранжиментът на песента са на Светослав Лобошки, а закачливия текст написа поетесата Христина Димова. Тонрежисурата и студийната реализация са на Ефтим Чакъров и Studio RE.

Режисьор на продукцията е панагюрският художник и фотограф д-р Николай Радулов. Кадрите за клипа са заснети в Панагюрище.

Екипът ни пожелава още много успехи на Християн и неговия музикален педагог Нона Немигенчева.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.