Следят строго за качеството на празничната трапеза

До 8 май включително Българската агенция по безопасност на храните ще извършва засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите официални празници – Великден и Гергьовден.

Photo by Boris Manev on Pexels.com

В периода, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци и на боята за яйца. По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка, предоставянето на информация за произход на месото.

При маркировката е добре да се знаят следните неща: при син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския.

По време на официалните празнични дни ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ. Горещ телефон за сигнали за нередности – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.