17 одобрени проекта по „Чиста околна среда 2022″ в област Пазарджик

Тази година няма спечелени от община Панагюрище

17 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик са одобрени за финансиране в Националната кампания „Чиста околна среда 2022“ на МОСВ и ПУДООС в конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам“.

Средства в размер до 15 000 лева тази година ще получат 9 проектни предложения, на общините: Стрелча(2), Септември(2), Брацигово(2), Белово(1), Велинград(1) и Пазарджик(1).

Финансиране до 7500 лв. ще получат проектите на 5 училища – ОУ „Христо Ботев” в с. Сарая, общ. Пазарджик, ОУ „Христо Ботев” в с. Юнаците, общ. Пазарджик,  ОУ „Христо Ботев” в с. Калугерово, общ. Лесичово, СУ “Св. Кирил и Методий“ в с. Нова Махала, общ. Батак и Професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ във Велинград.

Три са одобрените проектни предложения на детски градини. За тях финансиране от ПУДООС в размер до 7500 лева ще получат детските градини „Деница” в гр. Пещера, „Мир” в гр. Сърница и „Кокиче” в с. Грашево, община Велинград.

Основните дейности по утвърдените проекти са свързани с изграждане на детски площадки и кътове за отдих в жилищни райони, с озеленяване и облагородяване на терени, с изграждане на спортни съоръжения и др. Националната професионална гимназия по горско стопанство във Велинград ще предложи с проектното си предложение модерно решение за мониторинг на качеството на въздуха, посредством интерактивни технологии. Останалите проекти на училищата и детските градини са за създаване на еко-кътове, облагородяване на дворни пространства, изграждане на спортни съоръжения на открито, закупуване на оборудване.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.