Високи оценки за тазгодишния фестивал „Родолюбие“ изказа неговото жури (видео)

Професионално жури на провелия се тази събота и неделя XVII Национален фестивал за млади изпълнители на патриотична песен „Родолюбие“ бяха – Нели Рангелова, Етиен Леви и Наско Стоянов.

Ето какво споделиха те, минути след приключването на фестивала.

„Организацията беше перфектна, нямам никакви забележки. Невероятно мило бе посрещането от страна на Общината. Искам да пожелая на всички хора, които живеят в този прекрасен град много здраве, много щастие, да се преборят с всички трудности, които стоят пред тях. Искам и да им кажа – нека да обичат българската музика, защото авторите и ние – нейните изпълнители правим всичко това за Вас уважаема публика! Без Вас, ние сме като дърво без корен!“, каза Нели Рангелова.

„Много са причините да се чувствам добре тук, в Панагюрище, тъй като само на 15 км от тук, в село Елшица, са моите баба и дядо. Имах голямото удоволствие да бъда в Панагюрище и то в компанията на изключителния Етиен Леви и прекрасната Нели Рангелова. Няма друг конкурс, няма друг форум, в който да има толкова много българска музика и толкова много сърцатост от страна на участниците. Толкова е гостоприемен екипът на Община Панагюрище, че аз съм впечатлен от първата ми минута тук“, заяви Наско Стоянов и добави „Имаме толкова много талантливи деца, че съм спокоен за българската музика поне за едни 25 години напред. Честито на всички и вярвам, че „Родолюбие“ ще ни събира още много години напред!“

„Първо искам да благодаря на Община Панагюрище в лицето на г-н Никола Белишки, на г-жа Галя Матанова, на целия екип. Този конкурс-фестивал е единствен по рода си в България и съм безкрайно благодарен, че съм част от него. Идвам тук, в Панагюрище, с убеждението, че това е градът, който е центъра на нашето родолюбие. Тази година за пореден път имахме едни много силни изпълнители. Наградите не са най-важното, най-важното е да се родолюбието, да се прави колкото може повече българска музика, защото по този начин ние ще получим легитимност не само в Европа, но и в целия свят и ще предизвикаме уважението към личното ни достойнство, към творчеството ни, към енергията, която влагаме, за да направим песента достояние на света. Имаме страхотно талантливи деца. Нашата мисия е да ги подкрепим!“, сподели Етиен Леви.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.