ДГ „Райна Княгиня“ се включи в инициативата за насърчаване на четенето „Походът на книгите“

ДГ „Райна Княгиня“ се включи в инициативата за насърчаване на четенето „Походът на книгите“. Инициативата стартира всяка година на 2 април – международния ден на детската книга. Празникът се отбелязва в цял свят и съвпада с рождението на Ханс Кристиан Андерсен.

Известни политици, журналисти и личности се срещат с децата на живо в рамките на националната кампания „Походът на книгите“ 2022. Събитието стартира на 2 април – Международният ден на детската книга и ще приключи на 23 април, когато отбелязваме Международния ден на книгата и авторското право.

Реклами

Инициативата е част от мисията на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите, както и да информира обществото като цяло по отношение на темата за грамотността сред най-малките.

Участник в „Походът на книгите“, който се срещна на живо на 18.04.2022 г. с децата от група „Малката русалка“ на ДГ „Райна Княгиня“ бе народният представител Стефан Мирев. Той прочете на децата любимата си приказка „Хензел и Гретел“, разказа им за първата си книжка, която е прочел като дете и мотивира децата да четат и да бъдат любознателни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.