Връчиха наградата за краеведска дейност „Любородие“ (видео, снимки)

Днес, 20 април, на специална церемония състояла се в ОУ „Двайсти април“ официално бе връчена наградата за краеведска дейност „Любородие“. Както по-рано стана известно, неин тазгодишен носител е Боян Ангелов и е присъдена на него за цялостния му творчески и професионален път и достойните му житейски каузи.

Церемонията започна с изнасянето на Българското знаме и флага на ОУ „Двайсти април“. Последва изпълнение на малките мажоретки на училището.

Като домакин, първа думата взе Дида Карайлева – ВрИД на ОУ „Двайсти април“. Тя приветства всички присъстващи, като сподели думи за някои от инициативите свързани с патронния празник на училището. След това, тя посочи носителят на наградата „Любородие“, като го покани на сцената заедно с кмета Никола Белишки.

„Днес е велика дата не само в историята на нашия град, но и в историята на нашата държава. Благодаря на всички вас, че продължавате да пазите духа на българското, за това, че вие – учителите се стремите да предавате онази искрица любов, надежда и вяра у децата, която ги прави българи и която ни дава увереност, че има бъдеше в тази държава“, каза в обръщението си към екипа на училището кметът Белишки.

След това той връчи наградата на Боян Ангелов.

„Искам преди всичко да благодаря за тази висока награда, за тази неочаквана награда, защото каквото и да съм правил, съм го правил и за Панагюрище“, каза Боян Ангелов, като сподели спомени и мисли за родния град.

След това, пред присъстващите в залата, бе представен спектакълът „Със знаме всичко е възможно“ подготвен от учители и ученици от 5, 6 и 7 клас в училището.

Боян Ангелов е тазгодишният носител на Общинската награда за краеведска дейност „Любородие“

Комисия, назначена със Заповед на кмета на община Панагюрище, определи за носител на престижната награда за 2022 година Боян Ангелов. Комисията, с председател Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ на Община Панагюрище и членове: Дида Карайлева – ВрИД на ОУ…

Оценяване:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.