Младежка инициатива обогати фонда на Библиотеката (видео)

Младежка инициатива, посветена на Световния ден на книгата – 23 април, обогати фонда на Общинска библиотека „Стоян Дринов“ с над 200 заглавия. Инициатори на акцията са ученици от 12 „в“ клас в СУ “Нешо Бончев“ и тяхната учителка Мария Илиева. Книгите бяха събрани, чрез инициативата им в Световния ден на книгата под надслов „Книги донесете и магията на празника пренесете!“. Дарението бе връчено тази сряда, 27 април.

За осъществяването на своята кампания младежите получиха финансова подкрепа от Ротаракт клуб – Панагюрище, благодарение на която бяха изработени атрактивни книгоразделители по проект на художничката в групата Ивана Панайотова. Всеки, подкрепил инициативата, провеждала се в центъра на града на 23-ти април, получи от тях.

„Вие бяхте прекрасни, вложихте своето сърце, душа и интелектуален труд, за да се стигне до това тези книги, част от които нямаме, да постъпят в богатия фонд на библиотеката. Ще ги рекламираме, за да достигнат до по-голям брой читатели“, каза приемайки дарението директорът на панагюрската библиотека Стефан Рапонджиев. „Посланието ви е прекрасно! Продължавайте напред, създавайте нови идеи, правете хората щастливи!“, им пожела още той, след което им връчи Свидетелство за дарение.

В знак на благодарност, Рапонджиев подари на младежите и тяхната преподавателка книгата „Панагюрска енциклопедия“, а дамите получиха и по красиво цвете.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.