На Светли петък бе отслужен тържествен водосвет в „Асарел-Медет“АД

Водосвет по повод Светли петък – храмовия празник на фирмения параклис „Света Богородица – Живоприемен източник“ на Светли петък архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия свещеноиконом Атанас Манолов. Той поздрави присъстващите с Възкресение Христово и се помоли за здравето и благополучието на всички българи. В свещения ритуал участваха и три монахини от манастира „Св. Никола“ в село Калугерово.

„Благодарен съм на „Асарел-Медет“, че през всички години на моето служение винаги, когато съм почукал на вашата врата, тя е отворена за мен. Благодаря ви, че сега помогнахте за възстановяването на манастира в Калугерово, който, малко хора знаят това, е свързан с Априлското въстание и Панагюрище“, каза след края на водосвета отец Атанас Манолов.

На свещения ритуал пред параклиса „Света Богородица – Живоприемен Източник“ присъстваха мениджъри, служители и работници от „Асарел-Медет“ АД, както и представители на ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал“. Всички те се поздравиха с Възкресение Христово, станаха съпричастни с тайнството и се помолиха за здраве и благополучие.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.