Спортният празник на ОПТИКС – традиции, екипен дух и споделени ценности (видео)

„Един за всички – всички за един“

На Стрелбищен комплекс ОПТИКС работниците и служителите на компанията отбелязаха традиционния си спортен празник заедно с екипите на „Шьоли-Оптикс“, „Майкро Оптикс Юръп“, „Оптексим“, като премериха сили в любими игри –  футбол, волейбол, стрелба с пушка.

С приветствие към всички участници се обърна Изпълнителният директор на ОПТИКС АД инж. Иван Чолаков, определяйки празника като първият, който възражда традицията след почти 2-годишно прекъсване. Празник, който дава възможност отново да се сподели удоволствието от спорта и движението, от коректната приятелска игра в среща на екипите. Инж. Чолаков с вълнение отбеляза, че датата 14 май е двоен празник, свързващ историята на ОПТИКС с настоящето на едно от успешните в оптичния бранш предприятия на територията на Панагюрище – „Шьоли-Оптикс“ , основано преди 18 години.   

Споделената история на фирмите в Групата на Оптикс бе отбелязана като факт и от инж. Дойчо Раленеков –  управител на „Шьоли-Оптикс“, който определи като правилна и последователна стратегията на ръководството на ОПТИКС да развива оптичното производство за стратегически и медицински цели в Панагюрище. По случай празника символично бе разрязана торта с благодарност и пожелания за здраве и бъдещи успехи.

Спортният празник продължи с финалa на турнира по стрелба, който по традиция е едно от най-очакваните мероприятия. На терена на Стрелбищен комплекс ОПТИКС се проведоха още игри по интереси, канго тренировка, хоротека.

Кулминацията на празника бяха атрактивните екипни надпревари между фирмите за присъждане на купата „Един за всички – всички за един“. Отборите премериха сили последователно в зрелищни игри като редене на пъзел, корабна мачта, въжен лабиринт и сумо, доказвайки комплексни умения, съобразителност и бързина. Купата бе връчена на „Шьоли-Оптикс“, a участниците с най-добри резултати бяха отличени.  

Следващото събитие от календара на ОПТИКС, за което екипът усилено вече се подготвя, е „Децата на ОПТИКС“, което ще се проведе в началото на месец юни и ще подари на малчуганите на работещите в компанията пъстър празник, изпълнен с много настроение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.