Над 500 деца се включиха в „Детска спартакиада Панагюрище – 2022”

Събитието бе част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022”

На 19 май, на площад „20-ти април” в град Панагюрище се проведе „Детска спартакиада Панагюрище – 2022” – вторият реализиран проект по програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“, организиран от детските градини в град Панагюрище: Детска градина „Брезичка”, Детска градина „Първи юни”, Детска градина „Пролет”, Детска градина „Райна Княгиня” и Детска градина „Звънче” и Община Панагюрище.

Програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ е един от приоритетите за насърчаване и подкрепа на знанието за активен и здравословен начин на живот на всички възрасти, стимулиране на социално сближаване и приобщаване на различни социални групи към спорт, популяризиране и подпомагане дейността на професионални и любителски спортни клубове и сдружения.

Площадът на град Панагюрище се изпълни с над 500 деца, техните учители, родители, директори и многобройна публика.

Началото на спортното събитие започна с шествие на площада на всички детски градини, водено от мажоретен състав „Елинор” към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Всяка детска градина беше избрала свой собствен пъстър цвят, за да се чувстват децата специални и щастливи.

След приключване на шествието, представителите от всяка детска градина заеха местата си на площада и Галина Матанова заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище откри събитието.

Децата от всички детски градини, изпълнени със спортен дух и вълнение, представиха общоразвиващи упражнения, стационна комбинация с уреди и състезателна щафета.

Всички детски градини излъчиха представител, който получи грамота, връчена от г-жа Галина Матанова.

Г-жа Матанова поздрави децата за положителните емоции, спортния дух и отличното представяне, благодари на директорите и учителите на детските градини за организацията, на родителите и многобройната публика, които ги подкрепиха. Специална благодарност отправи и към „Асарел – Медет” АД за финансовата подкрепа за реализиране на програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.