Панагюрище чества 24-ти май с шествие и концерт (видео)

24 май – Денят на нашата духовност, на онова, което ни е запазило като българи – от Паисиевата история, през българската екзархия, възрожденските будители, световноизвестните ни учени и творци, до нашите учители и дейците на културата днес.

По традиция днес празничното шествие в Панагюрище бе водено от Духов оркестър „Делчо Радивчев” при Народно читалище „Виделина-1865“.

През централния площад „20-ти април“ преминаха блоковете на официалните лица – кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник-кметът Галина Матанова, народният представител Стефан Мирев, Архиерейският наместник свещеноиконом Атанас Манолов и духовници от Панагюрска духовна околия, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов и общински съветници, културните дейци от Общинска библиотека „Стоян Дринов“, Исторически музей, читалища и културни дейци.

В празничното 24-томайско шествие се включиха и всички образователни институции в Панагюрище.

Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище


Празничното шествие, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, завърши с всеучилищния химн „Кирил и Методий“.

Тържествената програма продължи с празничен концерт с участието на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени.

Панагюрци доказаха, че 24-ти май е този неповторим ден в календара на България, който ни изпълва с оптимизъм, със самочувствие и вяра в собствените ни сили и възможности. На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в духовността и силата на знанието.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.