Студенти от Софийския университет посетиха „Асарел-Медет“ АД и Панагюрище

Студенти по специалността „Отговорно и устойчиво управление“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, водени от техния преподавател д-р Марина Стефанова, посетиха вчера, 26 май, „Асарел-Медет“ АД и Панагюрище. Повод за визитата беше желанието им да разгледат една просперираща българска компания, която допринася за устойчивото развитие на региона, в който оперира.

Гостите разгледаха двете фирмени експозиции, а с историята и развитието на „Асарел-Медет“ АД през годините ги запозна Ана Финджикова – ръководител отдел „Комуникации“. След това, придружавани от директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД Бисерка Янева, студентите посетиха диспечерския пулт на рудник „Асарел“. Там инж. Стоил Милушев – ръководител проекти към дирекция „Инвестиционни проекти и развитие“, ги запозна с процесите по добив и преработка на рудата. Как от нищо се прави нещо, а именно как от омеднени води се произвежда катодна мед, гостите научиха от инж. Николай Минков, в Инсталацията за екстракция и електролиза.

Визитата им в Панагюрище завърши с посещение на Историческия музей в града, където се докоснаха до магията на тракийското изкуство и разгледаха залата трезор с експозицията на Панагюрското златно съкровище.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.