„Асарел-Медет“ АД подкрепя развитието на панагюрския шах

„Асарел-Медет“ АД ежегодно подкрепя провеждането на шахматни турнири в община Панагюрище, като по този начин подпомага и развитието на древния спорт тук.

През настоящата 2022 година, проекти съгласувани от Асоциация на спортните клубове в община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД, ще позволят да се проведат поне още няколко турнира до края на годината, като така ще станат общо 5 за 2022 г. До момента успешно премина Осмият Международен отворен турнир по шахмат посветен на Априлската епопея, като в шахматния календар на Панагюрище остават да се случат още Турнирът в чест на народните будители, Купа на миньора, Градско шахматно първенство, Новогодишен шахматен турнир.

„Това е една бяла лястовичка в България – да получиш подкрепа, за да развиваш най-интелектуалния спорт. Всичко това се случва благодарение на „Асарел – Медет“ АД“ каза за „Време“ председателят на ШК „Оборище“ Христо Костурков, като допълни, че „Панагюрище е град с модерната спортна зала и хотелски комплекс до нея, което улеснява в огромна степен спортистите дошли тук за изява.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.