Открит урок и изложба в инфо центъра на „Асарел-Медет“

Днес, 6 юни, по случай Световния ден за опазване на околната среда в Информационния център на „Асарел-Медет“ АД в Панагюрище се проведе открит урок с ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, които учат в специалност „Обогатителни, преработващи и рециклационни технологии“. Заедно с това бе открита втората тематична изложба от бижута, картини и сувенири, изработени от отпадно стъкло. Всеки един предмет на изкуството е създаден от сръчните ръце на инж. Мариела Джиджинкова, ръководител на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“, която разказа на присъстващите за магията да твориш със стъкло, каква е професията на еколога и колко е важно да пазим природата.

Специален гост на събитието беше Цветана Чочева от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пазарджик, която разказа на учениците повече за рециклирането и инициативите за опазване на природата. На срещата с учениците присъства целият екип на отдел „Екология“ в „Асарел-Медет“АД, а в духа на днешната фирмена кампания #КодЗелено за всеки посетител бяха осигурени семена от медоносни растения, символ на подкрепата ни към пчеларството и опазването на пчелите.

Изложбата може да бъде посетена в Информационния център на „Асарел-Медет“ в Панагюрище, всеки делничен ден от 10:00ч. до 12:00ч. и от 16:00ч. до 18:00ч.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.