Вълнуваща, нетрадиционна и весела ваканция за децата на община Панагюрище

alt

Община Панагюрище стартира за поредна година изпълнението на общинската програма за лятна работа за деца и ученици „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела”. Спорт, туризъм, песни и танци, забавни игри и конкурси, различни арт работилници на открито, посещения в музея и в геомагнитната обсерватория, веселие на плажа, парад на домашните любимци и млад риболовец, посещения на детски атракционни паркове, са само част от многото забавления, които ще ангажират свободното време на децата и учениците през летните месеци.

Програмата е с основна цел да привлича институции и насърчава партньорство в полза на детето. Организатори са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, а съорганизатори: Исторически музей – Панагюрище; Общинска библиотека „Стоян Дринов”, град Панагюрище; Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1912, село Оборище; Народно читалище „Никола Й. Вапцаров – 1927“, село Бъта; Народно читалище „Ванчо Пашов – 1887“, село Поибрене; Народно читалище „Искра – 1872“, село Попинци; Основно училище „Свещеник Недельо Иванов“, село Поибрене; Средно училище „Нешо Бончев“, град Панагюрище; Спортен клуб Тенис на маса „Панагюрище“; Спортен клуб по тенис на маса „Асарел-Медет“; Обединен спортен клуб „Панагюрище“; Спортен клуб „Бойни спортове“ Панагюрище; Център за обществена подкрепа „Зора”, град Панагюрище; Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“ – Панагюрище и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Закрила“ – Панагюрище.

Програмата е съобразена с опита при изпълнение на сходни програми в последните десет години, с интересите и възрастовия състав на участниците – деца и ученици от 6 до 18 годишна възраст.

Средствата за провеждане на мероприятията от програмата за лятна работа са за сметка на водещите организации.

Като резултат от реализирането на програмата се очаква насърчено развитие на децата и учениците чрез участие в групи по интереси – любознателност, творческа смелост и фантазия, нестандартно мислене, умение за вземане на решения; подобрени комуникативни умения чрез общуване в групи; развитие на емпатия и нравствени ценности; създадени нови приятелства; предоставени възможности за творческа реализация и изява; опознаване и изследване на родния край.

Община Панагюрище пожелава на децата и учениците от общината вълнуваща, нетрадиционна и весела лятна ваканция.

Програма за лятна работа с деца и ученици Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.