„Златното момиче“ Ренета Камберова: Във всеки момент можеш да се чувстваш щастлив

Ренета Камберова бе специален гост на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище и бе лично поканена от организаторите. Тя е набор 1990 г. и е от Пазарджик. Бивша национална състезателка по художествена гимнастика е и е едно от т.нар. „златни момичета“ на България. Носител е на серия медали от световни първенства и олимпийски турнири. Вече пета година е част от администрацията на община Пазарджик с ресор спорт.

Ренета сподели впечатленията си от Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище като застана пред камерата на в. „Време 2001“.

С какви очаквания дойдохте на Фестивала в Панагюрище?

– Високи и те напълно се покриха. Фен съм на фойерверките и когато има някъде заря съм като малките деца – много се вълнувам. Много съм впечатлена от това, което видях в Панагюрище.

Намирате ли аналогия между художествената гимнастика и пиро-музикалното шоу тук?

– За мене фойерверките са като танца на музиката. Изживяването е неповторимо и трябва да се види наживо как светлините падат върху тебе в съчетания с прекрасна музика. Много се развълнувах, когато в състезанието зазвуча „Лунната соната“, на която беше последното ми съчетание пред публика.

Какви са впечатленията Ви по отношение на организацията и провеждането на фестивала?

– Много съм впечатлена! Нито веднъж няма да го пропусна. Това за България е нещо уникално и винаги казвам на моите познати непременно да дойдат и на място да го видят. Нито фотоси, нито записи могат да създадат това великолепно усещане. Искам специално да поздравя организаторите, които са помислили за всичко. Аз самата се занимавам с организационни въпроси и знам колко е трудно и отговорно.

Какво ще пожелаете на организаторите, участниците и на публиката?

– Благодаря на организаторите за поканата да присъствам на фестивала. Пожелавам им с все такъв замах да продължават да правят това, което правят. На публиката пожелавам да са здрави и да се забавляват! Всички да се чувстваме добре и да бъдем по-смирени. Във всеки един ден можеш да намериш нещо, което да те накара да се чувстваш добре и да бъдеш щастлив.

Пълното интервю може да видите във видеото:

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.