Първият призьор на наградата „Анна Гарчева“

Определен е първият носител на наградата „Анна Гарчева“ за най-добър математик на СУ „Нешо Бончев“. Това е Илчо Божидаров Машев, който сега завършва средното си образование. Той е избран от специална комисия въз основа на резултатите му по математика и след представяне на необходимите доказателства.

Илчо Машев е отличен ученик, има успешни участия и много високи резултати в международния турнир „Математика без граници“ и от националния математически турнир „Иван Салабашев“. Той е роден е на 11 февруари 2003 г. Майка му е преподавател по информатика, а баща му е проектант в „Асарел-Медет“ АД.

Сега Илчо се подготвя за кандидатстване в Техническия университет в град Пловдив.

Припомняме, че наградата е в памет на преподавателката по математика от близкото минало в СУ „Н. Бончев“ Анна Гарчева. Учредена е от нейните близки и цели да насърчава интереса на младежите от училището към математиката. Всяка година един от зрелостниците със значими изяви в областта на математиката заедно с дипломата си за средно образование ще получи и диплом от учредителите на приза, лента с надпис, кристален плакет с името си и парична награда от 1000 евро.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.