„Златното момиче“ Ерика Зафирова, специален гост на Фестивала по фойерверки пред камерата на „Време 2001“: Панагюрище за мен е едно специално място

Състезателката по художествена гимнастика Ерика Зафирова, която е златен олимпийски медалист от Токио 2020. Ерика е бронзова и сребърна медалистка от световното първенство в Баку през 2019 г. Златна медалистка е в многобоя с ансамбъла в Марбея, Испания. Ерика бе част от отбора, който завоюва златото в многобоя в олимпиадата в Токио през 2021 г. Тя е на 23 години от Кюстендил.

Какви са първите ти впечатления от фестивала в Панагюрище?

– Не съм си представяла дори, че може да съществува такова нещо. За мен е удоволствие да присъствам на това събитие. Реагирах от радост като дете.

Коя част ти хареса най-много?

– Направи ми впечатление, че от отбора на Полша са избрали българска песен като звуков фон, но на рок песента ми хареса най-много.

Вероятно сте проследили внимателно синхрона с музиката?

– Да, както и в художествената гимнастика синхронът на движенията с музиката трябва да е много добър. Тогава спектакълът те докосна най-силно.

Как ти се видя публиката?

– Наскоро не бях виждала толкова много хора на едно място и бях щастлива, че има висок интерес към това събитие. Разбрах, че това си е традиция при вас и всяка година хората го очакват с нетърпение. Цялата програма е много добре направена с всички подгряващи програми така че … нямам търпение догодина пак да дойда.

Какви са пожеланията ви?

– Пожелавам на всички участници успех и да се все така креативни, защото в това креативността и фантазията са много важни.

Имате ли впечатления от града?

– Градът е много топъл, много ми е любим. Преди години сме идвали тук на лагер. За мен е едно специално място.

Пълното интервю може да видите във видеото:

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.