Фондация „Л. Цоцорков“ праща късометражен филм на „Оскар“

Филмът „Откъснати“ е българското предложение за „Оскар“, след като спечели голямата награда от 10 000 лв. от фондация „Лъчезар Цоцорков“ на 19-то издание на Международния фестивал за късометражно кино Inthepalace.

Фестивалът се състоя в Двореца на културата в Перник. В рамките на събитието бяха прожектирани над 270 филма, от които 161 в състезателната програма. 13-членно жури оценява състезаващите се филми и проекти. Директори на 6 европейски фестивала за късометражно кино гледаха официалната селекция и се срещнаха с представители на филмите.

„Откъснати“ е на режисьора Стефани Дойчинова, продуциран от Веселка Кирякова („Ред Карпет Филмс“). В главните роли са актьорите Любен Чаталов, Янина Кашева и Неда Спасова. Това е история за любовта и за невъзможността хората да общуват помежду си заради времето, в което живеем, за пропастта между поколенията, пишат централни медии. 

Фондация „Лъчезар Цоцорков“ връчва и още една награда от 10 000 лв. Тя е за българския проект „Горчиво“ на режисьора Димитър Велков с продуцент „Гарти филмс“, избран за победител в питчинг сесията на фестивала. 

Питчинг е кратко представяне на идея за предстоящ филм, с цел намиране на финансова подкрепа. В подобни фестивали млади режисьори, продуценти или сценаристи представят проектите си „на терен“ чрез съответна филмова визуализация.

Проектът „Горчиво“ получава и 10 000 лв. за снимачно оборудване, предоставени от „Fourelements Production & Services“, както и  5000 лв. за PR услуги от „8 PM Studio“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.