Иван Иванов: Вдигнахме нивото на шоуто с иновативна пиротехника

„Време“ потърси Иван Иванов, който е основният вдъхновител и организатор на Светлинното шоу в Панагюрище. Това е събитието, което тръгна по негова идея и от самото начало се превърна в успешна атракция, която събира за три дни в града тройно повече хора, отколкото са жителите на общината.

Как премина тазгодишното Светлинно шоу, г-н Иванов? С какво чувство излизате от него?
– Събитието премина невероятно успешно. Въпреки лошото време, въпреки прекъсването (предишното издание бе през 2019 г. – бел. ред.) Радвам се на положителните оценки от чужденците. В прав текст те ни казаха, че са възхитени от отличната организация, от създадените условия, от цялостната логистика по тяхното участие. Спечелилите много се радват и на плакета с изображение на Панагюрското златно съкровище. А аз съм развълнуват, че така те отнасят със себе си частица от Панагюрище.

Имаше ли нещо по-различно тази година в провеждането на състезанието?
– По предложение на участниците включихме три системи за изстрелване, което вдига много нивото. Включихме за първи път и огън в пиротехниката, което е много сложно. Най-хубавото е, че градът се напълни с гости. Някои идваха трите вечери подред, защото нямаше къде да нощуват, просто хотелите бяха заети месец по-рано, но любителите на това шоу не се отказваха. Имаше тур оператори, които направиха специални маршрути до Панагюрище за трите дни, хора идваха от Хисар, Старосел, Пазарджик, Пловдив …

Дали тази година бе по-успешно от 2019-та?
– Мисля, че да, макар че и преди ковид всичко беше отлично. Тогава специалисти бяха пресметнали, че в за шоуто в трите дни Панагюрище е посрещнало над 72 000 гости. Мисля, че тази година беше още по-богата. Хората са доволни от цялостната организация, включително програмата, както и шатрите за хранене. Споделяха, че тук имат възможност и да празнуват, да хапнат и отдъхнат на спокойствие. А настроението в центъра бе неописуемо!

Шоуто ще продължи ли?
– Продължаваме със сигурност напред! Сърдечни благодарности на всички спонсори, на организатора на съпътстващата програма в лицето на Общината и най-много на генералния спонсор – „Асарел-Медет“, без чиято подкрепа от първото издание през 2013 година това празнично състезание не може да се случи вече за осми път!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.