Бончевци на 3-то място в Националното състезание по БДП

От 17 до 19 юни 2022 г. в гр. Попово се проведе Национално състезание по безопасност на движението по пътищата за възрастова група VIII – X клас. 

Отборът на СУ ,,Нешо Бончев”, в състав: Иван Сейменов 8 клас, Габриела Скачкова – 9 клас, Таня Узунова – 10 клас и Петър Дерменджиев – 10 клас с ръководител Стефан Дошков, представи достойно област Пазарджик и завоюва бронзовите медали.

Състезанието се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2021/2022 година. Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя Националното състезание по БДП се провежда за втора поредна година. Тази година организатори са Министерството на образованието и науката, съвместно с Регионалното управление на образованието в Търговище и в партньорство с Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Състезанието премина в две части – писмен тест и практическа част с велосипед. В него участваха отборите спечелили първо място на областно ниво.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.