Професионална гимназия връчи дипломите на своите ученици

На 22.06.2022 година Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище връчи дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на своите ученици.

Гости на тържеството бяха професор Ивайло Копрев, ректор на Минно-геоложкия университет „Свети Иван Рилски“, Бисерка Янева, директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, Мария Бензарова, президент на Лайънс клуб – Панагюрище, Нистор Хаинов – пастпрезидент на Ротари клуб – Панагюрище, много родители.

 Директорът на ПГИТМТ инж. Лушка Апостолова и Петя Панчовска

Бяха връчени 9 дипломи, като средният успех от тях е отличен /5.64/, а отличниците са петима, четири момичета от които са пълни отличнички, и 19 свидетелства за професионална квалификация с успех мн. добър /4.52/. Това съобщи инж. Лушка Апостолова, директор на училището. Отличниците бяха наградени от училището със златно украшение.

Вълнуващи слова произнесоха директорът на училището, професор Копрев и Бисерка Янева, която връчи награда – предметна и парична – на Мария Илкова, специалност „Минна електромеханика“ и я покани от името на дружеството да сключат трудов договор.

От името на Лайънс клуб – Панагюрище президентът Мария Бензарова връчи плакет на Мария Илкова, член на Алфа Лео клуб и активен участник във всички благотворителни инициативи.

От името на Ротари клуб – Панагюрище Нистор Хаинов връчи грамота и парична награда на Петя Панчовска.

Петя Панчовска докосна сърцата на всички със своето слово на благодарност към директора на училището инж. Лушка Апостолова и към своите учители!

Уважаема госпожо директор,

Уважаеми учители,

Уважаеми гости и родители!

Позволете ми от името на моите съученици и, разбира се, от мое име да ви споделя колко съм развълнувана днес… Съвсем скоро ще държим в ръцете си дипломите за средно образование и свидетелствата за професионална квалификация.

Зад тези документи стоят нашият труд, но и трудът и усилията на нашите учители! Благодарим ви, госпожо директор и уважаеми учители, за вдъхновението и увереността, които ни давахте през петте години на нашето обучение!

Досега ни беше лесно. Имаше кой да ни напътства, да ни напомни дати, крайни срокове или задължения, да ни вдъхне увереност и сила, да ни убеди, че можем, че светът е пред нас. Тази ваша вяра в нас и в нашите възможности ще ни липсва, но ние ще я носим в себе си там, където отидем, и ще се опитаме да бъдем добри, честни и отговорни хора. Защото вие ни направихте такива!

Благодарим ви най-сърдечно! Бъдете здрави, вдъхновени и разпалвайте огъня на човечността у своите ученици!

Благодарим ви за силата, която получихме, за вярата, която ни дадохте, за знанията и уменията, за това, че бяхте наши учители!

Ще носим в сърцата си родното училище, където и да сме!

И нека бъдем достойни!

22.06.2022 година

гр. Панагюрище                              

                     випуск 2022 година

и Петя Панчовска

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.