Богато културно лято в Стрелча

Интересна културно-развлекателна програма организират в Стрелча всяка събота  от началото на този месец. На специално изградената сцена в централния пак на града всяка събота своя културна продукция представят състави – театрални, песенно-танцови и пр., от различни културни институции и селища.

Фотография: Борислав Чуклев

На 18 юни например на сцената излязоха млади театрали, момчета гайдари и момичета танцьори от културния център в Копривщица. Вечерта на 25 юни бе посветена на Еньовден. Програмата бе от певческа група „Стрелица“ към стрелчанското читалище.

Тази събота жители и гости на Стрелча, които вече напълниха хотелските бази и минералните басейни, ще се забавляват с още музика и танци.

Стрелчани се радват на доста активности от страна на общинското ръководство. Машина за миене на улиците обикаля града всяка сутрин. Паркът е до голяма степен обновен. Минералните басейни работят активно, а териториите около тях се поддържат ритмично. Проблем  със сметосъбирането няма и т.н.

Община Стрелча е партньор по проект, който визира проблемите с домашното насилие. В момента се реализира обучителния проект на Клъстер „Средногорие“, наречен BASE за млади предприемачи.

Жителите на Стрелча и гостите им много се радват на забавната статуя на гъска или „гаска“ току до входа на централната баня. Обичат и да си правят селфи на „сърцето“, окичено с пролетни цветя.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.