236 деца и младежи с изявени дарби от община Панагюрище бяха отличени в „Звезден клас 2021“

За десета година, в празничната зала на Театър Дом-паметник, на 5 юли, се проведе официалната церемония „Звезден клас” за награждаване на деца и младежи от община Панагюрище с изявени дарби в областта на науката, изкуствата и спорта. През изминалата 2021 година, те, умело водени от своите ръководители, треньори, хореографи и учители, покориха сцените и стадионите, спечелиха награди от различни олимпиади и конкурси, показаха своя несломим дух, жажда за наука и знания, устрем към красота и съвършенство!

Целта, която си поставя Община Панагюрище, стартирайки през 2012 година „Звезден клас” е да отдаде нужното внимание на младите дарования. Всички те, получават отличие за постигнатите високи върхове в областта на науката, изкуствата и спорта, но и признанието за това, че прославят достойно името на Панагюрище в България и по света.

Основател на церемонията е заместник–кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова. Всяка година Панагюрище има своя звезден клас, а постиженията на талантливите деца имат своя морален и материален измерител.

На всяка церемония Община Панагюрище кани представители на различни фирми, организации или хора, постигнали високи успехи в областта на науката, изкуствата и спорта или с безспорен принос за развитието на родния ни край, за кръстници, които да връчват медалите на удостоените с отличия млади таланти.

През 2021 година 232 деца с изявени дарби са отличени от Експертно-консултативната комисия за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, съгласно Правилника за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, приет с Решение № 558 от 2014 г. на Общински съвет – Панагюрище.

През 2021 година за първи път 4 деца от община Панагюрище са носители на национални стипендии за деца с изявени дарби.

Домакини на церемонията „Звезден клас“ бяха кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки и заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ г-жа Галина Матанова.

Г-н Белишки поздрави младите звездни таланти на общината и даде началото на Официалната церемония „Звезден клас – Панагюрище`2021“.

Гости на събитието бяха: г-н Христо Калоянов – председател на Общински съвет–Панагюрище; представители на фирмите–партньори: „Асарел Медет“ АД, „ОПТИКС“ АД и „Оптикоелектрон” АД; председателя на Асоциацията на спортните клубове; директори и представители на образователни и културни институции; представители на медиите: „Оборище“ ЕООД, „Време 2001“ ООД, „ПИА-НЮЗ“ ЕООД и информационния сайт „ОЩЕ ПАН“.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети. Водещ на събитието бе г-жа Магдалена Джолова.

Традиционно най-многоброен бе блокът на отличените спортисти – 116 деца , водени от 13 треньори. Като част от тяхното представяне видяхме спортна демонстрация по кикбикс, изпълнена от стипендианта за област Спорт на община Панагюрище за 2021 година – Найден Бакърджиев и състезателите от СК по кикбокс „Оптикс“ с треньор г-н Здравко Еров.

Кръстник на шампионите, изкачили най-високите спортни върхове за 2021 година бе г-жа Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“ АД.

Кръстник на талантите от област Изкуства (106 деца, водени от 15 ръководители) бе г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване“ в „Оптикс” АД.

В красивия свят на музиката със своите изпълнения ни пренесоха стипендианта на община Панагюрище в област Изкуство – Лора Куруджиева и Кристина Гочева – част от наградените таланти в област Изкуства.

Отличените (14 деца и 9 ръководители) от област Наука бяха наградени от кръстника – г-н Мирослав Васев – Търговски директор в „Оптикоелектрон” АД.

С пожелания за бъдещи успешни хоризонти и нови звездни отличия бе музикалния поздрав на Надежда Ковачева – носителят на национална стипендия за деца с изявени дарби на Министерството на образованието и науката за втора поредна година.

Панагюрище се гордее със своето най-голямо богатство – умните и талантливи деца.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.