Забавен и полезен лагер за малките полицаи в Юндола

Обучителен лагер за децата от Детското полицейско управление при ОДМВР-Пазарджик се проведе в село Юндола, общ. Велинград. Неговото реализиране е част от дейностите по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“. В инициативата взеха 65 ученици-доброволци от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Пещера и Велинград, съобщават от пресцентъра на МВР-Пазарджик.

Децата, които участват в тази дейност, наистина заслужават такъв забавен и полезен летен лагер. В Панагюрище те са главно от ОУ „Проф. М. Дринов“.

На лагера децата са се учили в реална среда за ориентиране в природата, тактики за ходене на дълги разстояния при планински преходи, построяване на заслони, сглобяване и разглобяване на палатки и пр. Особен акцент на обучението е била темата за опазването на гората от пожари и замърсяване.

Всички занимания са били под формата на игра и състезания. Така приятно децата от третата група доброволци приключиха двугодишното си обучение по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.