Румен Спасов и неговата музика за приятели и с приятели

Музика за приятели и музика с приятели. Така прозвуча малкия бард-концерт на Румен Спасов тази вечер в литературния салон на Читалището в Панагюрище. Песни с вълнуващ текст, изпълнени с топъл глас и в съпровод на една дълбока китара често звучаща като класическа.

Румен представи своя нов диск с 16 песни, които обхващат доста дълъг творчески период. Някои са негови творби и като стих, и като музика. Водещ на представянето бе Мария Бегова, а към концерта се включиха приятели на музиканта от София. Младият мъж, който на финал сподели микрофона с Румен „Лято“, представи себе си като „почти панагюрец“, тъй като от 8 години има къща в Попинци и често идва по нашия край. Той запя с наистина „океански“ глас, както го определи Румен.

Песните си Румен Спасов избира наистина като бард – с приятна и недоминираща мелодия и задължително затрогващо съдържание, главно от български автори, понякога негови лични. С аплодисменти и внимателно вслушване в музиката и текстовете, публиката видимо одобри изпълненията, награди ги и с аплодисменти.

Културната публика добре познава Румен Спасов. Той често гостува на панагюрска сцена и има тук много приятели и почитатели. Те споделиха музиката и настроението му въпреки лятната и отпускарска жега в града. И не сбъркаха. Румен изпълни песните си в точен и приятен съпровод на китарата с добре модулиран и изразителен глас.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.