„Дълбините на древността“ с Румяна Халачева в Оборище

Две срещи с читатели от общината вчера, 7 юли, имаше писателката Румяна Халачева. Те бяха организирани от читалищните деятели в Попинци и Оборище, където бе представена първата книга на писателката „Дълбините на древността“. Книгата излезе от печат преди две години и по наши спомени бе представена на литературна среща в Панагюрище. След това ковид кризата спря литературните срещи за дълго, но сега аудиторията отново започва да се среща наживо с авторите на съвременна българска култура. Не е случайно, че културният календар на общината е богат на такива изяви.

Румяна Халачева е от Севлиево, както тя самата съобщи пред любознателната си аудитория в с. Оборище. Авторката бе представена биографично и творчески от член на настоятелството на Читалище „Св. св. Кирил и Методий“ в селото – Мария Данкова, а организацията на срещата бе дело на библиотекаря Маргарита Наплатанова.

„Дълбините на древността“ е тип исторически роман, който обхваща широк кръг знакови за българите исторически събития, всяко от които звучи и самостоятелно но е тематично свързано с останалите в контекста на българската история. Авторката ползва коректно множество текстови извори и затова книгата й звучи истинно и логично, обогатени художествено с приятна доза исторически романтизъм и родолюбие.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.