Гръдни хирурзи от „Уни Хоспитал“ чрез криодхезия помогнаха успешно на пациент

Екип от Отделението по гръдна хирургия на МБАЛ „Уни Хоспитал“, ръководен от д-р Владимир Чакъров, и началникът на Отделението по анестезиология и интензивно лечение д-р Тодор Бургуджиев, помогнаха на 46-годишен мъж, глътнал зъбната си коронка. Преди близо 6 месеца пациентът я аспирира и започва да изпитва затруднено дишане, търсейки без резултат лекарска помощ.

„Чужди тела се екстрахират в много клиники, нашият екип също е изваждал десетки такива. Новото в този случай е употребата на апаратурата ни ERB-CRYO, замразяваща тъканите до минус 186 градуса. Това позволи без допълнителна травма за пациента от ригиден бронхоскоп да се отстрани чуждото тяло с фибробронхоскоп чрез криодхезия с гъвкава сонда, въпреки големия размер на коронката“, обясни д –р Чакъров.

Пациентът е изписан на следващия ден след извършената му интервенция в отлично състояние. Обикновено при подобни случаи лекарите извършват операция с пълна упойка и ригиден бронхоскоп, но в „Уни Хоспитал“ успешно се прилага миниинвазивния метод, с който възстановяването на пациента е много по-бързо, а приложената процедура е щадяща.

Отделението по гръдна хирургия при МБАЛ „Уни Хоспитал“ е оборудвано с най-съвременна аппаратура и инструментариум за пълноценна диагностика и лечение на заболяванията на органите в гръдния кош.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.