Емоционално лято, пълно с участия, за танцьорите от „Средногорска жарава“

ФНТ „Средногорска жарава“, с подкрепата на изучаващи народни хорà в клуба към формацията, взеха участие в XIII Национален фестивал за народни хорà „Тракийска броеница“, състоял се в Пазарджик на 25 юни.

Фестивалът се проведе на открито, пред Държавен куклен театър „Константин Величков“. Въпреки жаркото слънце, усмивките на лицата на панагюрските танцьори не стихваха. А като резултат от участието си те си тръгват с Грамота и Плакет за най-емоционално представяне.

Танцьорите на ФНТ „Средногорска жарава“ взеха участие и в Международен фолклорен фестивал „Фолклорни нюанси“. Самото събитие се провежда на няколко етапа и в няколко наши морски курорти. Участието на панагюрци беше на 8 юли в концерт в гр. Приморско. В програмата му освен „Средногорска жарава“, участваха и Кукерска и Певческа групи за автентичен фолклор от Стара Загора. Участието на на ФНТ „Средногорска жарава“ в този фестивал беше подкрепено и от приятели, обучаващи се в клуба за изучаване на народни танци към състава, както и приятели от Стрелча. Те заедно представиха китка хорà, а танцьорките от „Жаравата“ грабнаха публиката с няколко емоционално поднесени танца. Както написа във Фейсбук техен панагюрски почитател, присъствал на концерта: „Приморско се разтресе от танците на „Средногорска жарава“.

Освен с емоцията, удоволствието и удовлетворението, нашите танцьори се върнаха от фестивала с медал, купа, плакет и диплом.

На 28 юли на танцьорите от „Средногорска жарава“ предстои организирането на Хоротека, която ще се проведе в Градския парк в Панагюрище. Те канят фенове си и всички почитатели на българския фолклор да присъстват и вземат участие в събитието. Ще има изненади и награди, обещават от състава.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.