Област Пазарджик вече е в жълтата зона по заболеваемост от COVID-19

Към днешна дата тя е 179.09 на 100 000 души население

Областният управител Андрей Гечев обсъди днес актуалната епидемична обстановка в региона с представители на здравните власти. Област Пазарджик вече е в жълтата зона по заболели от COVID-19. Към днешна дата заболеваемостта в е 179.09 на 100 000 души население, това съобщи директорът на РЗИ Пазарджик д-р Хюля Шериф, по чиято инициатива се проведе срещата.

Общият брой активни COVID пациенти в област Пазарджик е 343, от тях 20 са деца до 18 г., на домашно лечение са 303, в болница са настанени общо 40. Най-голям брой са хоспитализираните в МБАЛ Пазарджик – 28, в МБАЛ „Проф. Димитър Ранев“ ООД, гр. Пещера – 6 пациенти, „СБАЛПФЗ – Пазарджик“ ЕООД – гр. Пазарджик – 1 пациент.

Във връзка с нарастване интензивността на разпространение от COVID-19 в област Пазарджик и достигането на етап 1 от Националния оперативен план за справяне с пандемията, от РЗИ Пазарджик имат готовност за въвеждането на временни епидемични мерки за територията на цялата област. Мерките предвиждат носене на защитна маска за лице в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, Център за спешна медицинска помощ, специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии. Спазване на физическа дистанция от минимум 1,5 м., хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, работа от разстояние, при възможност. Провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения, на ежедневен филтър в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в социалните услуги от резидентен тип за деца и възрастни за наличие на потребители и персонал с клинични симптоми за Covid-19 .

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.