Оперативен щаб координира на място действията по въздух и суша за овладяването на пожара в землищата на Левски и Елшица

Вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказва съдействие в погасяването на голям горски пожар, днес, 8 август. Огънят гори в иглолистна гора в землищата на селата Левски и Елшица, Община Панагюрище, област Пазарджик. В 17.14 часа от авиобазата излетя хеликоптер Ми-17. Екипажът помага на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket”.

На мястото са областният управител Трендафил Величков, директорите на пожарната комисар Ангел Ангелов и на полицията старши комисар Петко Шотлеков. Създаден е оперативен щаб, който координира действията по въздух и суша в района на пожара.

Огънят гори на около километър над с. Елшица, но са прокопани просеки, така че да не стига до къщите. Стихията е обхванала площ от над 2000 дка и вече бушува и в иглолистните масиви на Средна гора. Няма опасност за близките населени места. Очаква се в община Панагюрище да бъде обявено частично бедствено положение за територията на пожара. Гасенето ще продължи и през нощта.

Снимки: Пресцентър ОД МВР Пазарджик

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.