„Асарел-Медет“ за осми път получи браншовата награда за екология

По случай Деня на миньора на 18 август „Асарел-Медет“ получи за осми път наградата „Грижа за природата“ заради изпълнените проекти за опазване на околната среда. 65 дка от Окисно насипище и 50 дка сух откос на хвостохранилище „Люляковица“ са рекултивирани през 2021 г. По фирмената програма „Екология“ са изпълнени 21 екологични задачи, като само 8 от тях са част от концесионните ангажименти на компанията. Чрез Комплексния екологичен полигон се осъществява мониторинг върху компонентите на околната среда в партньорство с Научно-изследователския институт към Софийски университет „Св. Климент Охридски“. На сайта на „Асарел-Медет“ заинтересованите страни могат онлайн да следят в реално време показателите за състоянието на водите в района на дружеството, а работата на трите пречиствателни станции се управлява от интегрирана автоматизирана система.

Тазгодишният носител на традиционната стипендия „Лъчезар Цоцорков“, която се връчва на изявен студент от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, е Елена Благоева, която учи специалността „Компютърни технологии в инженерната дейност“. Тя ще получи наградата на Фондация „Асарел“, заедно с поканата за стаж в компанията.

Заради пандемията от коронавирус и тази година Българската минно-геоложка камара отмени традиционното национално честване на Деня на миньора. На 18 август, когато почитаме Успението на св. Иван Рилски – закрилник на миньорите и на всички българи, в катедралния храм „Света Неделя“ в София бе отслужен молебен за здраве и благополучие, на който присъстваха тесен кръг гости – членове на Управителния съвет на БМГК, представители на НТС по минно дело, геология и металургия и на миньорските синдикати.

Плакетите и грамотите на отличените компании ще бъдат връчени при първото възможно официално събитие на Българската минно-геоложка камара.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.