Представители на Асоциацията на журналистите в Kорея посети Панагюрище

На 31 август, официална делегация от представители на Асоциацията на журналистите в Корея, съпроводена от Георги Найденов – изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се“, бе на посещение в град Панагюрище.

В сградата на Община Панагюрище, журналистите проведоха среща с ръководството на общината, в лицето на кмета Никола Белишки и заместник-кмета „Хуманитарни дейности” Галина Матанова.

Г-н Белишки запозна официалните гости с богатото културно-историческо наследство на панагюрския край, като подробно ги информира за Априлското въстание, Първото Велико народно събрание, историята на Панагюрското златно съкровище и редица други бележити събития, личности и нематериални културни ценности, с които изобилства средногорския ни край.

Ръководството на община Панагюрище представи общината пред асоциацията и в икономически и социален аспект.

Южнокорейските журналисти бяха впечатлени от богатото културно-историческо наследство и  модерната, съвременна визия, които  община Панагюрище съчетава в едно цяло и изявиха желание за сътрудничество, посредством културен обмен. След което делегацията се отправи към Исторически музей – Панагюрище, за да се  запознае отблизо с великолепието на Панагюрското златно съкровище и другите исторически съкровища.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.