Представиха възможностите за евро финансиране за енергийна ефективност на жилищни и публични сгради

Днес, 8 септември, от 10:30 ч. в Театъра Дом-паметник, експерти на Областния информационен център (ОИЦ) – Пазарджик проведоха информационна среща на тема “Подобряване на производствените процеси в предприятията и енергийна ефективност в жилищни и публични сгради“.

Радина Пенкова, ОИЦ-Пазарджик

Първата разгледана тема по време на събитието бе „Мерките за енергийна ефективност, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове„. Лектор по нея бе Радина Пенкова, експерт „Комуникация, информация и логистика“ в ОИЦ – Пазарджик. Веднага след това Радослав Пешалов, управител на Областен информационен център  – Пазарджик представи темата „Актуални възможности за финансиране през 2022 – 2026 г. по Национален план за възстановяване и устойчивост„.

Радослав Пешалов, Радина Пенкова, ОИЦ-Пазарджик

Целта на събитието е да се представят на аудиторията възможностите за енергийна ефективност от Европейските структурни и инвестиционни фондове и Националния план за възстановяване и устойчивост. В първата част от срещата ще бъдат представени възможностите за енергийна ефективност от ЕСИФ, които ще включват Програма „Развитие на регионите“ и Програма „Околна среда“. Във втора част присъстващите ще бъдат запознати с актуални процедури от Национален план за възстановяване и устойчивост по мярка „Технологична модернизация,  „Модернизация на образователна среда”, и „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.