Проведе се футболна среща на поколенията „БЪДИ АКТИВЕН, НЕ АГРЕСИВЕН“

На 8 септември 2022 година, на стадион „Орчо Войвода“ в гр. Панагюрище, се проведе футболна среща на поколенията , част от превантивна програма срещу агресия, зависимости и рисково поведение на Местна комисия за борба срещу  противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Панагюрище под надслов „Бъди активен, не агресивен“. В инициативата се включиха учители от всички училища в гр. Панагюрище заставайки срещу отбора на юноши от ФК „Оборище“ – Панагюрище, с треньор Пламен Славеев. Отборът на учителите беше съставен от г-н Николай Петров, г-н Нистор Хаинов, г-н Георги Георгиев, г-н Красимир Костов, г-н Иван Ангелков, г-н Петър Лазаров и общинският съветник г-н Иван Раков.

Футболната среща премина в спортментски дух, с много ентусиазъм и позитивни емоции, младите надежди на футбола победиха отбора на Учителите. Голмайстори за ФК „Оборище“ бяха Станислав Варадинов, Велислав Стоянов и Никола Христев, за отбора на учителите точни попадение направи  г-н Иван Раков.

Спортът е средство за социално включване на младите хора и за създаване на умения за позитивни контакти и взаимодействия. Практикуването на спорт подобрява паметта, развива познавателните способности, координацията, създава условия за изграждане на социално отговорно поведение чрез насърчаване на здравословен начин на живот, превенция на агресия и различни форми на зависимости сред младите хора. В спорта те усвояват важни социални умения – да общуват позитивно със съотборниците си, да се справят с трудни положения, да имат отговорност към отбора, да приемат спокойно пораженията и да се радват на победите. По този начин често се създават приятелства, които остават за цял живот. Децата-спортисти растат по-уверени в себе си и в собствените си възможности и вярват, че ще успеят в това, за което полагат усилия. Те израстват по-уверени и балансирани, като чрез спорта придобиват умения да могат да реагират на всякакви ситуации и в житейски план.

Спортът, заедно със семейството и училището, помага за създаването на позитивна и предвидима среда за децата и те придобиват усещането за стабилност и сигурност в техния живот.

Всички участници в спортното събитие получиха грамоти за отличното им представяне, връчени от секретаря на МКБППМН г-жа Мария Джамбазова и тениски с логото „Бъди активен, не агресивен“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.