Тежка техника и екип от „Асарел“ помагат в Каравелово

„Страшно е!“, „Не можеш да си представиш такова бедствие, докато не го видиш с очите си“, „Потоп!“ – това са част от думите, с които технологът от рудник „Асарел“ инж. Цветан Николаев и машинистите на пътно-строителни машини Цветан Петров и Димитър Карабойчев описват мащаба на наводнението, което е сполетяло карловското село Каравелово.

Тримата участват в спешните възстановителни мерки и разчистването на щетите от водната стихия. Тежката техника и екипът на „Асарел-Медет“ ще продължат работа по някогашната улица „Христо Христев“ в Каравелово, която сега е тотално непроходима.

Ръководството на компанията се отзова на молбата на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и изпрати на мястото верижен булдозер „Катерпилар“ CAT D8T с обем на греблото от 8,7 куб. м и челен товарач CAT 966K с обем на кофата от 4,2 куб. м, които бяха изтеглени от производството.

Днес, 13 септември, инж. Иван Чолаков – директор „Производствени дейности“, се срещна на място с асарелския екип и обсъди как е организирана работата на едрогабаритната техника. В хуманитарния център “Квартала” на Каравелово той предостави дарение от компанията, съдържащо хранителни продукти, ученически пособия и играчки за детската градина. „Благодарим Ви за помощта! Да сте живи и здрави!“, казаха местните доброволци, които приемат помощи от различни краища на страната.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.