Европейската седмица на спорта стартира в Панагюрище (снимки, видео)

Със спортни демонстрации и активности, вчера (23 септември), стартира осмото издание на Европейската седмица на спорта #BeActive. Събитието се проведе в „Арена Асарел“ в Панагюрище в партньорство с Община Панагюрище и Асоциацията на спортни клубове в Панагюрище. Кметът на общината Никола Белишки и заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков символично дадоха началото на спортния празник, който се провежда едновременно в общо 42 европейски държави и събира над 71 милиона участници.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки каза, че изборът именно от Панагюрище да стартира Европейската седмица на спорта е признание за труда и хъса, с който тренират всички местни спортисти. Той благодари на „Асарел-Медет” и „Тракийски хотелиери” за подкрепата за инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022”. „Надявам се, че и занапред заедно ще продължим да работим за устойчивото развитие на спорта в нашата община и за постигане на още много нови успехи”, каза кметът Никола Белишки.

Заместник-министърът на младежта и спорта Петър Бучков поздрави общинското ръководство за усилията, които полага за местните клубове. „Европейската седмица на спорта е една много ценна инициатива, която стимулира активния и здравословен начин на живот”, каза заместник-министър Бучков и подари плакет на кмета Никола Белишки.

„Асарел-Медет“ АД беше представено по време на събитието от директор „Човешки ресурси“ Бисерка Янева. Тя поздрави организатори и спортисти и пожела европейската инициатива да привлече още повече млади хора, да ги мотивира да спортуват ежедневно и да бъдат активни. „Нашата компания е подкрепяла и ще продължи да подкрепя всички значими спортни събития, които се случват в Панагюрище. През тази година застанахме зад инициативата „Панагюрище – Европейски град на спорта 2022“ и съм изключително радостна, че нашият град беше домакин на много атрактивни състезания. Пожелавам успех на всички и се надявам, че все повече млади хора ще се докоснат до магията на спорта“, каза Бисерка Янева.

Сред гостите беше и управителят на дъщерното ни дружество „Тракийски хотелиери” Николай Иванов, който поздрави участниците в инициативата, като им пожела да бъдат активни и да спортуват заедно.

Събитието бе предавано на живо във фейсбук страницата ни, където може да намерите негов пълен запис

Присъстващите имаха възможност да видят демонстрации по футбол, хандбал, самбо, джудо, таекуондо, кикбокс, шахмат, волейбол, тенис, тенис на маса и атрактивни изпълнения на спортния клуб по мотоциклетизъм и картинг. На събитието в Панагюрище присъстваха още световната шампионка по самбо Мария Оряшкова и местни успешни спортисти.

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“, а инициативите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е ММС, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.