Провежда се петото издание на Националния фестивал „Нежни спомени” (видео, снимки)

Днес, 8 октомври, малко след 10,30 ч. бе открито петото издание на Националния фестивал на старата градска и шлагерна песен „Нежни спомени“. Организатор е НЧ „Виделина-1865”, в чиято голяма зала се провежда музикалното събитие. Над 200 са участниците в тазгодишното издание на фестивала, който има конкурсен характер. Изпълнителите ще оценява професионално жури в състав: проф. Светла Калудова-Станилова, Юлия Богоева и Силвия Ненкова.

Фестивалът стартира с поздрав към участници и публика от председателят на НЧ „Виделина-1865“ Спаска Тасева. Към организатори, участници и публика бе прочетен и поздравителен адрес от кмета на община Панагюрище Никола Белишки.

Изпълнителите ще оценява професионално жури в състав: проф. Светла Калудова-Станилова, Юлия Богоева и Силвия Ненкова

Класиралите се първите три места групи ще получат купи, при дуетите и индивидуалните изпълнители победителите ще получат медали. Ще бъдат връчени специална награда на фестивала, награда за артистично присъствие, за най-малък изпълнител, за костюми в стила на старата градска песен. Всички вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители ще получат грамоти за участие и сувенири.

Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на община Панагюрище по Програма за развитие на читалищната дейност в общината през 2022 г. Основната цел на музикалния форум е да съхрани и популяризира старата градска и шлагерна песен от миналия век, да я обогати и възроди за нов живот и приобщи младите хора към нейната лиричност и красота.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.