Екипът на Една от 8 подкрепи пациентки на „Уни Хоспитал“ с програмата си „Сърдечни приятелки“

Много емоционални и съкровени истории споделиха пациентки от „Уни Хоспитал“ с екипа на фондация Нана Гладуиш – Една от 8, гостували по покана на д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичния център. Д-р Кръстева приветства гостите и подчерта, че партньорството с фондацията е изключително полезно и пациентките с онкологични заболявания могат да разчитат винаги на подкрепа и разбиране.

В срещата участваха жени, които в момента преминават лечение, такива, които са в ремисия, както и с жени, при които болестта е прогресирала. Екипът на Една от 8 представи всички аспекти на живота с рак на гърдата, както и видеа с отговори от водещи специалисти в областта на онкологията, гинекологията и кинезитерапията. Дамите получиха практически съвети, безплатни информационни брошури, тюрбани, разбраха подробности относно специализираните сутиени за след мастектомия и кака да заявят потребност от първична протеза.

„Много е важно да чуеш думите: „До теб сме!“, „Продължавам напред!“, „Нямам право да се предавам!“. Това бяха част от посланията отправени от пациентките помежду им.

„Сърдечни приятелки“ е национална мобилна програма за подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата, подпомогнала стотици пациентки в цялата страна.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.