„Асарел-Медет“ е генерален спонсор на Международната научна конференция на МГУ „Св. Иван Рилски“

„Асарел-Медет“ е генерален спонсор на 65-ата Международна научна конференция на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, на която се представиха иновациите в бранша.

Традиционният научен форум се състоя в залата, която носи името на “Асарел-Медет” в Миннотехнологичния факултет. На конференцията присъстваха десетки учени, компании и специалисти от България, Австрия, Германия, Северна Македония, Монголия и Австралия.

Ректорът на МГУ проф. Ивайло Копрев откри форума и посочи, че конференцията е била проведена за първи път през 1957 година и на нея науката, бизнесът и образованието могат да споделят последните постижения и тенденции за развитие на минерално-суровинната индустрия.

В откриващата сесия Десислав Иванов – главен инженер „Геология“ в “Асарел-Медет”, представи участието ни в международния изследователски проект AGEMERA, където сме единствената българска компания, заедно с представители на още 9 страни. Проектът се ръководи от финландски научен институт и целта му е чрез иновативна комбинация от сензорни методи и съвременно геомоделиране да проучва и развива потенциала на Стария континент за осигуряване на критичните суровини за зеления преход.

От “Асарел-Медет” в конференцията се включиха още Бисерка Янева – директор “Човешки ресурси”, инж. Ивайло Василев – директор „Инвестиционни проекти и развитие“, инж. Иван Дюлгяров от отдел „Минно инженерство“, инж. Кирил Йончев от екипа на рудник „Асарел“, инж. Велизар Петков от Обогатителна фабрика „Асарел“, инж. Ненко Гандуров от отдел „Енергоснабдяване, енергийна ефективност и инженеринг“, инж. Стоил Узунов от Централна ремонтна база, инж. Йосиф Бекяров от „Ремонт Обогатителна фабрика, ВОС и SX-EW“, д-р Боян Пиперков и Стоян Боев от отдел „Персонал“.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.