Дидка Гемиджиева отбеляза своята 80-годишнина с литературна вечер

Този вторник, 25 октомври, ОУ „Двайсти април“ бе домакин на прекрасния и много вълнуващ празник по случай юбилея на Дидка Гемиджиева – дългогодишен директор и учител, талантлив майстор на перото. Актовата зала на панагюрското училище се напълни с бивши ученици, учители, близки, приятели и съмишленици на юбилярката. Учителите Красимир Костов и Стоянка Ракова заедно с петокласници представиха програма от стихове и проза, написани от Гемиджиева.

Публиката имаше възможност и да разгледа изложба с творби на бележити панагюрски художници – илюстрации към издадените до момента книги на Гемиджиева. Това са творби на Манол Панчовски, Стайо Гарноев и Николай Радулов, както и на Мана Парпулова – предоставени от наследниците ѝ.

От сцената, топли думи към Дидка Гемиджиева изказа и зам.-кметът Галина Матанова. Това сториха и други приятели и почитатели на творчеството на авторката.

Гемиджиева благодари на всички за хубавия миг, който са създали в тази вечер за нея. Тя изказа благодарност и на панагюрските художници, които винаги са подкрепяли с творческа енергия издаването на нейните книги, като припомни идеята за създаване на панагюрска художествена галерия, в която да могат да намерят заслужен пристан творбите на художници от миналите и настоящото поколение.

Всеки гост получи като подарък от юбиляра нейна книга с автограф.

Тържеството завърши с поздрав „На многая лета“, ставане на крака и аплодисменти.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.