Музейни специалисти от Трявна гостуват в Панагюрище

Специалистите от Исторически музей-Панагюрище посрещнаха тази седмица гости от Музея за резбарско и зографско изкуство в  Трявна. Целта е обмяна на опит за музейните дейности, както и опазването и съхраняването на фондовете и тяхното представяне. Обсъдени са въпроси, свързани с организирането  на временни и гостуващи изложби, за работата с публики и деца.

Доц. д-р Атанас Шопов, директор на панагюрския музей и неговият колектив посрещнаха гостите и обмениха опит относно музейните дейности в институциите. Разговаряха за проблемите относно в постоянни и временни изложби, за опазването на архитектурно-историческите резервати, проблемите и предизвикателствата пред които са изправени за съхраняването им в автентичният им вид.

Доц. д-р  Атанас Шопов е запознал гостуващите музейни работници с историята на града и с експозициите на музейните обекти в Панагюрище. Главен уредник Ирина Ботева и уредникът Методи Навущанов са разказали историята на Панагюрското златно съкровище, съобщават от панагюрския Музей.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.