Волейболен турнир „Те са“ ще се проведе в подкрепа на пациентите с онкологични заболявания

Събитието е четвъртото от кампанията „Победителите“ на МБАЛ „Уни Хоспитал“, посветена на комплексната грижа при пациентите с онкодиагноза

Волейболен турнир под надслов „Те са“ ще се проведе на  19 ноември 2022 г. от 10:30 ч. в зала Арена Асарел, Панагюрище. Събитието е част от инициативата „Победителите“, която подкрепя пациентите с онкологични заболявания, а организатор е Онкологичният център към МБАЛ „Уни Хоспитал“.  Целта на турнира “Те са” е да събере на едно място пациенти, техните близки и здравни специалисти, за да докажат заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота.

Предстоящият волейболен турнир „Те са” отново ще покаже на обществото непоколебимата вяра в успеха и постоянството, което онкопациентите проявяват всеки ден като гаранция за тяхното високо качество на живот.

Водещ на събитието ще бъде радио водещият Иво Райчев, а сред съмишлениците на инициативата са Община Панагюрище, Командерия „Св. Княз Борис І” от Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, ВК „Пан волей“.

Стратегическата инициатива “Победителите” на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкологичен център, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването. По този начин им позволява да проявят по оптимален начин личностния си потенциал.

Благодарение на интердисциплинарния подход в планирането и провеждането на събитието, става възможно прилагането на био-психо-социалния модел в грижата за пациентите, подобряване на информираността на широката общественост относно превенцията и лечението на онкологичните заболявания и преодоляване на различните социални стигми, които представляват сериозни предизвикателства пред пациентите.

Те са е четвъртото събитие от стратегическата инициатива „Победителите“. Предишните „Майсторско шофиране“, „Тя е красива“, „Двама в колата“ – постигнаха огромен успех, който е гарантиран, когато високото ниво на професионализъм на лекарите и подкрепата на специалистите срещне пациентската борбеност и решимост.

Кога: 19 ноември 2022 г.

Къде: Зала Арена Асарел

Запазете си датата! Началникът на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ д-р Росица Кръстева и целият му екип канят всеки, който би искал да стане част от един незабравим спортен празник, да се включи в турнира, за да покажем заедно, че всички ние сме победители!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.