Откри се изложба с творби от Националния пленер „Стефан Чуклев“ (снимки, видео)

За поредна година бе подредена изложба с творби – картини и фотографии, от Националния пленер „Стефан Чуклев“. Това стана вчера, 21 ноември – Денят на християнското семейство. Място на събитието бе Исторически музей – Панагюрище, а организатор е Ротари клуб – Панагюрище.

Изложбата бе открита от президента на Ротари клуб – Панагюрище Стоян Станчев. Думи за Стефан и изложбата каза и идейният мотор на събитието Нистор Хаинов.

„В нашия клуб всеки има нещо, което му е на сърце. Нещото, което ни задържа в клуба, е именно Стефан Чуклев. Особено е чувството, да усетиш, че си една малка частица от запазена памет на един достоен човек“ – бяха част от неговите думи.

Пепа Чуклева – майката на Стефчо, сподели, че за краткия си житейски път, той е оставил дълбока следа след себе си. Тя благодари на организаторите на събитието от Ротари клуб, като подчерта, че „инициативата е приета от много даровити деца, както и от членовете на Фото клуб Панагюрище“ и изрази увереност, че инициативата ще се разраства и за напред.

В изложбата са показани творби на млади таланти от общината, а също и кадри от членове на Фото клуб Панагюрище.

Творбите се продават с благотворителна цел, като средствата ежегодно се даряват на талантливи млади панагюрци.

Провеждането на пленера и изложбата е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на Стефан Чуклев – един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твърде рано, заявяват организаторите. Стефан си тръгна от този свят през 2017 г.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.